Informatie voor uitvaartbegeleiders

Als dienstverlener in de uitvaartbranche heeft u een verantwoordelijke en belangrijke taak: het voorbereiden op en het verzorgen van een afscheid en uitvaart volgens de wensen van een ander. Door het werk met die gedachtegang in te steken, biedt u als dienstverlener hulp op belangrijke momenten in het leven van mensen en het omgaan met de eindigheid daarvan. Mooie producten voor uitvaart en herdenken bieden steun bij deze grote gebeurtenis.

Duurzaamheid

Binnen de uitvaartbranche speelt duurzaamheid een steeds grotere rol.
Milieubewust begraven of cremeren zal meer en meer onderdeel uitmaken van iemands laatste wens voor de uitvaart.

Een Hemel-Bed is een liefdevolle omhulling voor de overledene, gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen in de beste kwaliteit en daarmee uitstekend geschikt voor een groene uitvaart (bij een natuurbegraafplaats, een traditionele begraafplaats en bij cremeren).

Het is een duurzaam eerbetoon aan het leven, het lichaam en de ziel.
Schoonheid biedt troost, net als mooie bloemen en muziek. Zij maken het verlies enigszins draaglijker. Vanuit deze visie wil Hemel-Bed bijdragen aan respect voor mens én natuur.

Materialen

Een Hemel-Bed is gemaakt van snelgroeiend populierenhout (FSC-keurmerk). Hemel-Bedjes in de kleinere maat zijn er in massief populierenhout, massief vurenhout of in gelaagd populierenhout.
Er worden uitsluitend houtverbindingen en watergedragen houtlijm gebruikt.

In het Hemel-Bed ligt een matras, een kussen en een dekbed van mooie fairtrade bio-katoen. De bekleding is gevuld met schone kapok. De handgrepen zijn gemaakt van naturel tuigleer dat plantaardig is gelooid. Sommige natuurbegraafplaatsen geven de voorkeur aan stof boven leer, omdat stof eerder afbreekt. Er zijn daarom ook stoffen handgrepen voor het Hemel-Bed of de Hemel-Baar. 

Sluiting

Het deksel is aan de binnenzijde voorzien van 6 stukjes rondhout die tegen de binnenwand van het Hemel-Bed rusten en het deksel op zijn plaats houden.
De strik voor het sluiten staat mooi en sfeervol. Het lint is boven op het Hemel-Bed te sluiten in de vorm van een strik, knoop of stropdas. Om ecologische redenen zijn er geen metalen sluitschroeven.

Transparante dienstverlening

De producten van Hemel-Bed beogen schoonheid en troost voor familie en vrienden die iemand verloren hebben. Het product is in feite een vorm van dienstverlening bij de begrafenis of de crematie.

Prijzen 

Een Hemel-Bed is verkrijgbaar vanaf 550,- (inclusief BTW).
Zie het overzicht voor alle producten, maten en prijzen.