Hemel-Bed informatie

Biologisch afbreekbaar

Net als alle mensen verdient ook de aarde onze toewijding en zorg.
Het Hemel-Bed is dus volledig biologisch afbreekbaar. Het Hemel-Bed is volledig verantwoord voor een groene uitvaart en is 100% geschikt voor cremeren en begraven. Dus ook toegestaan op elke natuurbegraafplaats. 

In een Hemel-Bed ligt het lichaam op een matras en kussen, toegedekt met een dekbed. Een Hemel-Bed wordt gesloten met een houten deksel. Als u wilt maakt u er een mooie strik, knoop of stropdas omheen, maar dat hoeft niet per se. Als u voorkeur heeft voor geen lint kan dat ook, want de binnenkant van de deksel heeft een uitgefreesde rand voor om de uitvaartkist heen en zes delen rondhout die ervoor zorgen dat de deksel altijd goed op zijn plaats blijft.

Hemel-Bed-uitvaartkisten

Hemel-Bed

 

Binnenbekleding

In het Hemel-Bed ligt een matras, een kussen, een dekbed en een sluitlint voor het maken van de strik, knoop of stropdas van zachte fairtrade en naturel bio-katoen. Alle onderdelen zijn gevuld met schone kapok.

Het Hemel-Bedje is voorzien van zachte fairtrade biokatoen

Het Hemel-Bedje is voorzien van zachte fairtrade biokatoen

Biologische materialen

Alle materialen zijn volledig biologisch afbreekbaar; het populierenhout, de plantaardig gelooide leren handgrepen, de biologische en fairtrade katoen en de kapok. Alle onderdelen zijn onderling met houtverbindingen bevestigd, dus nergens metalen schroeven of nieten.

Sluiten van het Hemel-Bed

Er is geen wettelijke verplichting om het deksel vast te schroeven. Omdat het Hemel-Bed 100% biologisch afbreekbaar is, gebruiken wij  dus ook geen knoppen met sluitschroeven. 
Het deksel voor een Hemel-Bed blijft altijd goed op zijn plaats, want hij kan niet verschuiven; er zitten zes stukjes rondhout aan de binnenzijde van het deksel. Die rusten tegen de binnenkant van het Hemel-Bed. 

Strik of stropdas

U kan een mooi lint gebruiken en er een strik, knoop of stropdas van maken, die om
het Hemel-Bed heen gaat. 

Sluiting van het Hemel-Bed met het katoenen lint

Sluiting van het Hemel-Bed met een strik

Sluiting van het Hemel-Bed in de vorm van een stropdas

Sluiting van het Hemel-Bed in de vorm van een stropdas

Bescherming tijdens de levering

Het Hemel-Bed wordt gebracht in een dikke molton hoes. Dat ziet er niet alleen mooi verzorgd uit, maar biedt ook bescherming tijdens het vervoer naar u thuis of naar een uitvaartcentrum. Door geen plastic te gebruiken tijdens het vervoer blijft de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

Prijzen | Bestellen | Korte levertijd | Ophalen of Bezorgen