Reacties

Graag hoor ik uw ervaringen met het Hemel-Bed…

Uw opmerkingen zijn zeer welkom en zeer waardevol.
Door uw feedback lezen anderen over uw bevindingen en kunnen we producten en diensten van Hemel-Bed mogelijk nog weer verder verbeteren of uitbreiden. 

Helemaal onderaan vindt u het commentaarveld.
Dank alvast voor uw reactie…

Met hartelijke groet,

Madelon Revermann

78 thoughts on “Reacties

 1. Dag Madelon,

  Bijna 3 weken geleden stierf onze lieve moeder. Toen we moesten nadenken over een ‘kist’, hadden we daar allemaal weinig positieve associaties bij.
  Een paar jaar geleden had ik over het Hemel-bed gelezen en mijn interesse was gewekt. Ik liet het destijds aan mijn moeder zien en zij reageerde: “die wil ik later ook wel.” Ik heb het nadien altijd onthouden, en deze mogelijkheid aan mijn familie voorgelegd toen het zover was. We hebben vervolgens niet eens meer naar andere mogelijkheden gekeken, iedereen was meteen blij met de vorm en het materiaal. De gedachten achter het Hemel-bed, respect voor mens en milieu, het maken er van in een sociale werkvoorziening…het past precies bij wie onze moeder was.
  Kortom, wij waren er heel blij mee! We hadden bijzonder mooie bloemen op het deksel gelegd, met het lint er onder…het was een prachtig geheel. We hebben er erg veel positieve reacties op gehad.
  De keuze voor dit Hemel-bed heeft zeker bijgedragen aan onze warme herinneringen aan dit afscheid!
  Dankjewel voor je goede zorgen en vriendelijke aandacht rondom de levering van het Hemel-bed.
  Mede namens mijn broers en zus, en met een warme groet,
  Gerlinde Lassche

  • Dag Gerlinde en allemaal,

   Fijn om te horen dat het Hemel-Bed jullie goed heeft gedaan en dat het heeft bijgedragen aan jullie warme herinneringen aan het afscheid van jullie moeder. Dank je wel om dit mij te laten weten.
   Graag wens ik jullie alle goeds toe.

   Met hartelijke groet,

   Madelon

 2. Lieve Madelon,
  De afgelopen week had je een stand op de 50 Plus Beurs in Utrecht. Daar heb je de kernwaarden van je Hemel-Bed voor talloze voorbijgangers over het voetlicht kunnen brengen: Schoonheid troost. Velen hadden bij jouw prachtig vormgegeven stand een moment van: even stilstaan bij het leven nu en mijmeren over de ooit komende dood. Ik was een van je assistenten en ben dankbaar dat ik je met je -maatschappelijk betrokken en liefdevolle- werk met woord en daad heb mogen ondersteunen. En ik heb genoten van je passie om de visie van Hemel-Bed over te dragen aan allen die er iets over willen weten.

  • Lieve Yohanna,

   Dank je hartelijk voor je toegewijde hulp en ook voor je positieve reactie hier op de website van Hemel-Bed.
   Zelf heb ik ook genoten van de dagen op de beurs. Het is inspannend en ook heel fijn en waardevol. Vandaag is het 1 dag na de beurs en ik geniet volop na van de vele mooie gesprekken met de bezoekers. Soms lijkt het of je iemand al langer kent, omdat het gesprek al gauw diepgang krijgt door het onderwerp van de dood. We hebben allemaal zo onze ervaringen en om dat te delen is heel speciaal.

   Mijn grote wens is dat de kennismaking en verspreiding van het wezen Hemel-Bed ertoe bijdraagt dat we binnen afzienbare tijd zover zijn dat we projecten voor kwetsbare ouderen kunnen steunen. Wat de aarde voortbrengt (in dit geval hout, bio en fairtrade katoen, leer en kapok) is immers bedoeld om aan zoveel mogelijk mensen ten goede te laten komen. Economische resultaten zijn er om te delen met elkaar en ik vertrouw erop dat het meer en meer gewoon wordt dat bedrijven hun winst volledig ten goede laten komen aan de wereld. Eerlijk delen helpt de mensen en dient de vrede.

   Heel, heel, heel veel dank, want je weet dat om een visie te verspreiden, er veel mensen nodig zijn die het doorvertellen. Jij bent daar een belangrijke factor in. Dus … heel graag tot een volgende keer …

 3. Beste Madelon,

  Voor het afscheid van mijn man hebben we gekozen voor jouw Hemel-Bed. Mede hierdoor waren de laatste dagen thuis en het afscheid persoonlijk, vriendelijk en rustgevend. Je hebt ons vertrouwen gegeven om het afscheid op onze eigen manier in te vullen. Het contact met jou en jouw inlevingsvermogen in onze situatie hebben wij als zeer prettig ervaren.

  We vinden je werkwijze inspirerend, hopelijk blijf je dit vol positieve energie doen.
  We wensen je veel goeds toe.

  Vriendelijke groet,
  Thea & dochters

  • Fijn, Thea en dochters, dat het jullie goed heeft gedaan om afscheid te nemen van je man en vader in het Hemel-Bed. Jullie eigen manier van invullen van de uitvaart is niet alleen heel mooi, liefdevol en persoonlijk, maar helpt tegelijk in het aanvaarden en verwerken. Het is tenslotte heel ingrijpend om een dierbaar mens in het aardse leven niet meer om je heen te hebben.
   Dank voor je reactie, Thea, en wees gerust; ik zal altijd met aandacht en voldoening mijn fijne werk blijven doen, net zolang tot ik zelf in een Hemel-Bed de aardse werkelijkheid achter mij laat voor de Kosmische.
   Graag wens ik jullie alle goeds toe, wetend dat jullie doorgaan met het goed hebben samen…

   Lieve groet,

   Madelon

 4. ik wil jullie bedanken voor de geweldige steun en deskundige adviezen.
  Mijn vader is op 86 jarige leeftijd gestorven en mijn zoontje is herbegraven
  Het mooie hele kleine mandje heeft met bloemetjes op de kist van mijn vader gestaan
  Het was een zeer mooi gezicht en een prachtige viering
  De adviezen van dit geweldige team mensen heeft mij en mijn andere kinderen erg tevreden gestemd en de omgeving voor een positieve ontroering gesteld
  Nogmaals dank!
  Agnes van Dinther
  Babyzaak-online.nl te Oss
  Juist door het verlies van ons kindje ben ik extra dankbaar voor de gezonde kindjes die ik in mijn winkel “geboren”zie worden

  • Dag Agnes,

   Dank je wel voor het delen van je ervaringen met het kleine vilten Hemel-Bedje.
   Het geeft altijd veel voldoening om iets te mogen bijdragen aan het ondersteunen van mensen bij een persoonlijk verlies.
   Ook is het heel fijn dat in de voorbereidingstijd naar de uitvaart toe, er ruimte is gekomen om je vader en je zoontje samen terug te kunnen geven aan de aarde. Niet alleen voor de ‘achterblijvers’ maar ook voor beide zielen een heel fijne energie, lijkt mij. Iets om -naast het verdiet-, ook dankbaar voor te zijn.

   Graag wens ik jullie alle goeds toe.

   Madelon

 5. Beste Madelon,
  Wat een prachtige site en wat een prachtig product en wat een prachtige filosofie heb je. Ik word hier gelukkig van. Dat er mensen zoals jij met zoveel liefde iets in de wereld willen brengen, geweldig.

  • Dag Erwin, een heerlijk begin van de dag, te weten dat ik met Hemel-Bed bijdraag aan je gelukkig voelen! En ik voel me weer gelukkig als ik ervaar dat jij en anderen zich aangesproken voelen door het product Hemel-Bed en de filosofie van deze sociale onderneming.
   Dank je wel voor je reactie + hartelijke groet, Madelon

 6. Als je samenwerkt met Madelon ervaar je waar ze voor staat. Liefdevol, warm en puur. En wat een mooie warme stem heeft ze.
  Het product Hemel-Bed en de persoon Madelon passen perfect bij elkaar. Samen met haar een filmmaken was een inspirerende ervaring.

  Bedankt, Sjoukje Kuipers
  Filmmaker

  • Dank je wel, Sjoukje, voor je reactie.

   Voor mij was het fijn om samen met jou het filmpje te maken, want je begrijpt meteen over welke kernwaarden en gaat en hoe je daar vorm aan kunt geven. Eén minuut is kort en biedt de kans om één thema aan te snijden. Dat is de groene footprint geworden, een keuze waar jij je meteen in kon vinden. De aarde beschermen is immers de verantwoordelijkheid van ons allemaal?

   Dank je wel voor het filmpje -dat draagt weer bij aan verdere bewustwording- en voor de fijne samenwerking!

   En graag tot ziens,

   Madelon

 7. Hallo Madelon,
  Bij binnenkomst in de bibliotheek in Almere werd ik getroffen door de schoonheid en lichtheid van het Hemel-Bed. De vorm en de kleur vind ik prachtig. We hebben even gepraat en ik heb je geïnterviewd met een filmpje. Dat filmpje staat niet meer op mijn telefoon. Ik weet wat je verteld hebt en ga in combinatie met de foto’s een nieuw filmpje maken, dat ik zoals beloofd, met je zal delen. Ik zie op je website dat je ook mensen helpt bij rouwverwerking. Dat verbaast me niet. Ik kom bij je terug. Jeannette

  • Dag Jeanette,

   Dank je wel voor je bericht. Wat een verrassing dat je opnieuw een filmpje gaat maken, omdat het eerdere filmpje niet meer op je telefoon staat. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden en laat me graag verrassen… Ik hoor graag weer van je.

   Veel succes ook en hartelijke groet,

   Madelon

 8. Rond de kerstdagen is mijn schoonzus overleden. Vlak voor haar overlijden heb ik haar jullie Hemel-Bed laten zien en toen gaf ze aan: “die wil ik”.
  En zo gebeurde het ook, ze lag heel mooi in het Hemel-Bed en op de 31e werd ze begraven op St Petrusbanden in Den Haag. Een mooie witte rouwwagen met veel ruiten ook op het dak. De zon de bloemen en daaronder het Hemel-Bed. Ook in de kapel van St Petrusbanden straalde de zon door de gekleurde ramen neer op het Hemel-Bed. Zo wilde ze het en zo is het ook gebeurd. Mooi en waardig.

  Met vriendelijke groeten

  Ernst Wolf

  • Goedendag Ernst,

   Dank je wel voor het delen van je ervaring. Ik kan me goed voorstellen hoe mooi het Hemel-Bed eruit ziet met het zonlicht erbij en ook hoe mooi dat zal zijn geweest met het licht door de gekleurde ramen van de kapel.
   Graag wens ik jou en alle naasten alle goeds toe en fijn dat je kunt terugkijken op een mooie en waardige begrafenis voor je schoonzus.

   Met hartelijke groet,

   Madelon

 9. Beste Madelon,

  Schoonheid troost echt, verzacht het verdriet, dat heb ik sterk ervaren bij het prachtige hemelbed voor mijn man Cees.
  De natuurlijke ronde vormen, het blanke hout, alles met liefde en zorg gemaakt. Voor mij en mijn kinderen gaf het een volmaakt gevoel, alles klopte.
  Veel familie en vrienden waren onder de indruk van het hemelbed, ik vermoed en hoop dat jouw missie veel mensen zal inspireren.

  Tjitske

  • Beste Tjitske,

   Dank je wel voor je reactie over jouw/jullie beleving van het Hemel-Bed voor Cees. Bij de belangrijkste ceremonie in iemands leven is het zien en horen (muziek, woorden) van schoonheid zo’n betekenisvolle ervaring. Het is fijn als de laatste beelden die je van een dierbaar mens hebt, zacht en mooi zijn.
   En ook dank voor je vertrouwen en hoop dat de missie van Hemel-Bed veel mensen zal inspireren. Jouw reactie draagt daar zeker aan bij. Voor anderen die te maken hebben de voorbereiding voor een uitvaart, is het fijn om je ervaring te horen ook voor mij is het fijn om te horen dat mijn missie zo goed wordt begrepen.

   Laat het jou/jullie goed gaan…

   Madelon

 10. Beste Madelon en alle medewerkers aan Hemel-bed,

  ik ben helemaal onder de indruk van de schoonheid van het ontwerp! De schoonheid, ja die troost vast en zeker….prachtig vind ik de kist en de baar…………en de kleine vormen ook.
  Ik hou zelf van wit en licht… en ja..ik krijg er gewoon zin-in, dit klopt helemaal! Jullie samenwerking met de werkplaats…de natuur…het goede doel tot slot. Ik vind t klasse, hemels gewoon.

  veel succes, ik volg een opleiding tot uitvaartverzorger schriftelijk
  en doe dus veel thuiswerk via internet….heb jullie site bewaard, voor later.

  Groet,
  Sandra Duif

  • Dank je wel, Sandra,

   Je voelt goed aan wat wij willen bijdragen met Hemel-Bed; op de eerste plaats schoonheid en troost bieden aan mensen die iemand verliezen en verder natuurlijk werk creëren voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt.

   Ons doel voor de (toekomstige) winst is bestemd voor projecten voor ouderen die steun nodig hebben. Wij willen graag zoveel als mogelijk is bijdragen aan het levensgeluk van mensen. Ergens zijn we toch ook allemaal EEN familie?

   En onze aandacht gaat natuurlijk ook uit naar de aarde die ons allemaal draagt, voedt en lucht geeft…, wij willen Moeder Aarde graag danken en eren door zorgvuldig met haar om te gaan.

   Heel fijn dat we in jou een zielsverwant herkennen…, dank je wel en veel succes met je opleiding!

 11. Als het al geen stralend weer was geweest op weg naar Amersfoort, zou het zeker stralend zijn geworden in gezelschap van Madelon. Mijn bezoek aan haar bleek een ontmoeting te zijn en geen zakelijke bespreking over waarin-zal-ik-ooit-begraven worden.
  Alles was vanzelfsprekend net zoals het leven op deze planeet als hierna in een andere vorm, op een andere plaats. En om dan je vermoeide of gekwetste lichaam te mogen achterlaten in een Hemel-Bed… Hemels toch!

  Veronica

  • Dag Veronica,

   Dankjewel voor je mooie reactie en voor je bezoek en voor de fijne middag die we hebben gehad.
   Onze beleving van het Hemelse en het Aardse heeft wel heel veel overeenkomsten!
   Ik heb onze ontmoeting als heel plezierig en verrijkend ervaren. EN: voor we doodgaan worden we allebei eerst 100, hebben we afgesproken… Een mooi getal.
   Ik gun je graag de komende 20 jaren veel levensvreugde!

 12. Madelon is een heel fijn, lief en warm mens met de gave om iets waar velen van ons bang voor zijn, iets waar we liever niet aan denken, iets dat we blokkeren in onze gedachten, weet om te buigen tot iets liefdevols, iets moois, iets zachts, troostends en warms.

  Ik heb diepe bewondering voor haar verhaal achter Hemel-Bed, haar missie om met haar bedrijf zoveel mogelijk terug te geven aan de aarde en de mensen en voor haar als mens.
  Madelon, keep up the good work!

  Lieve groet,

  Emmy

  • Dag Emmy,

   Dank je wel voor je lieve woorden!
   Met mijn bedrijf wil ik graag ook anderen inspireren om de focus te leggen op wat je als mens en als bedrijf kunt bijdragen aan de kwaliteit van leven voor andere mensen en voor de aarde (dus ook voor dieren en vegetatie).
   Dit is mijn motivatie om als bedrijf heel groot te worden; hoe groter hoe meer je kunt verwezenlijken van je missie.
   Ik verheug me erop om in de toekomst projecten te starten en/of te steunen voor kwetsbare ouderen.
   De aarde is immers van ons allemaal? De nieuwe tijd vraagt het ook van ons…

   En ja, Emmy, I will keep up the good work. Met alle passie die in mij is!
   Met dank ook voor jouw support en voor je reactie; Hemel-Bed doen we immers samen 😉

   Met lieve groet en alle goeds!

   Madelon

 13. Hemel-Bed is een prachtig product. Mooi, elegant en warm.
  Met de bevlogenheid en vasthoudendheid van Madelon Revermann hoop ik oprecht, dat dit de markt gaat vinden.
  Amfors heeft in de opstart van Hemel-Bed de kans gekregen om de productie van Hemel-Bed te realiseren.
  Ik wens Madelon heel veel succes bij haar volharding om dit mooie product een serieuze plek te geven in een branche die nog niet echt transparant is.

  • Dank je wel, Hans, voor het delen van je gedachten rondom Hemel-Bed.
   Natuurlijk ben ik het van harte eens met je wens dat Hemel-Bed veel mensen mag bereiken! Ik weet uit ondervinding en uit de reacties die ik krijg van families en vanuit gesprekken op beurzen, dat Hemel-Bed mensen schoonheid en troost geeft.

   En wat betreft ‘de markt’: dienstverleners in de uitvaartbranche zullen zich meer en meer thuis voelen bij transparantie. Het is namelijk heel fijn en zuiver om je oprechte aandacht aan nabestaanden te geven, zonder belangenverstrengeling vanwege winstmarges op producten.

   Uitvaartbegeleiders die op deze manier werken zijn primair dienstverlenend en factureren uitsluitend hun dienstverlening. Producten voor de uitvaart, zoals kisten, bloemen, kaarten en catering bieden zij aan families aan voor inkoopprijs, dus zonder marge of provisie.
   Ik ondersteun deze werkwijze van harte.

 14. Toen het moment nabij kwam van het overlijden van onze dochter Manja, namen wij met haar de keuzes door, hoe zij haar uitvaart verzorgd zag.
  Bij het gesprek over de kist, rilden we van de foto’s die we daarbij hadden en herinnerde zij mij aan de reportage in onze krant van het Hemel-Bed.
  Toen dit verwezenlijkt werd, was alles goed voor haar. Zij heeft haar hemelbed de dag van haar overlijden gezien en was tevreden.

  Voor ons was het mooi onze dochter in zo’n vriendelijke uitstraling van het Hemel-Bed, bij ons te hebben. Zacht met het matras, het kussen en dekbed, de ronde vormen van het Hemel-Bed.
  Het verhaal van Madelon toe zij het Hemel-Bed thuis bracht en vertelde dat de man van de sociale werkplaats nog extra het deksel afstofte voor “het hemel-bed voor het meisje” ,
  maakte het nog prettiger. Te weten dat dit met mensenhanden met liefde gemaakt was, niet fabrieksmatig maar kleinschalig en met persoonlijke aandacht.

  Van de mensen die afscheid namen, hebben enkele me later verteld, dat hun gezinsleden hebben aangegeven later ook dit Hemel-Bed te willen.

  Toen Manja uit ons huis vertrok, werd het deksel met de mooie strik pas gebruikt.

  Het verdriet je kind te verliezen is onmetelijk groot, maar het gevoel dat dit op deze manier verzorgd is, maakt het dragelijker, lichter.
  Dank voor het Hemel-Bed, Madelon.

  • Dat is fijn om te horen, Thea, dat het Hemel-Bed jullie verdriet toch wat dragelijker en lichter heeft kunnen maken. Ik maak telkens mee dat het Hemel-Bed met de uiterste zorg gemaakt wordt door de mensen van de sociale werkvoorziening.

   Ik ben hen heel dankbaar dat zij zich zo verbonden voelen met het Hemel-Bed. Zij ervaren de betekenis en impact van wat zij maken en daarom moet het ook heel mooi worden. Schoonheid troost; daarvan zijn zij zich zeer bewust. Dat is voelbaar.

   Dank je wel voor je reactie, Thea. Ervaringen delen helpt andere mensen weer die nog op zoek zijn…

  • Dag Madelon,
   Ben zo vrij geweest je bezigheden te bekijken, heel bijzonder en liefdevol. Hetgeen jij je mee bezighoudt is meer dan passie. Liefdevol en warm. Maar dan ook echt vanuit jou. Geweldig. Koester het.
   Hartelijke groeten
   Gerdine van Dam

 15. Het is al weer anderhalve maand geleden, maar dit wil ik je graag laten weten, Madelon.
  Na zijn overlijden heb ik mijn man Marinus nog een week thuis opgebaard bij me kunnen houden. De subtiele vorm, het pure populierenhout, het zachte kussen en dekbed – ook de vele vrienden en familieleden die afscheid kwamen nemen, waren aangedaan door de vredige rust die hij uitstraalde in zijn mooie Hemel-Bed. Tijdens de gesprekken die we zo bij Marinus voerden, gleden bijna altijd de handen over het gladde hout en dat gaf een wonderbaarlijke vertrouwdheid en troost. Zo mooi dat het me nog steeds ontroert!

  • Dag Marieke,
   Dank je wel voor het delen van jouw ervaring met het gebruik van het Hemel-Bed voor je man Marinus. Fijn om te horen dat jij en je naasten een wonderbaarlijke vertrouwdheid en troost hebben mogen ervaren met het Hemel-Bed voor je man Marinus.

   Graag wens ik je veel sterkte toe met het wennen aan het heengaan van Marinus. Zijn bewustzijn/ziel blijft en in die zin blijft natuurlijk ook zijn liefdevolle nabijheid…

   Ik wens je van harte alle goeds.

   Met hartelijke groet, Madelon

   • Dag Madelon, dank je wel voor je lieve woorden, waar ik mijnerzijds nog een paar dierbare herinneringen tegenover wil stellen.
    Het klinkt misschien vreemd, maar in de laatste maanden van Marinus’ leven, toen zijn conditie zichtbaar slechter werd, was het al een troostrijke gedachte dat hij in het Hemel-Bed een liefdevolle laatste rustplaats zou vinden.
    Niet alleen het Hemel-Bed zelf, maar ook jouw persoonlijke betrokkenheid heeft mij veel goed gedaan. Onze ontmoeting op de crowdfundingavond in je tuin, je begrip voor mijn mantelzorgersbestaan, je meedenken met de mooiste manier om het lint om de gesloten kist te strikken, je compassie met mijn verdriet… ik ben je er dankbaar voor.

    • Dank je wel, Marieke, voor je dierbare herinneringen. Ik vind het fijn dat ik jou en Marinus in deze periode van dienst mocht zijn. Laat het je goed gaan, zo goed als maar kan…

 16. Dag Madelon,
  Op 28/11 jl. heeft mijn geliefde Janneke op haar 59e verjaardag afscheid genomen van het leven om verdere aftakeling tgv dementie voor te zijn. Bij de keuze voor de kist heeft ze heel bewust gekozen voor het hemelbed. Naast de prachtige vormgeving spraken de ecologische materialen haar erg aan. Ze heeft het hemelbed vooraf kunnen zien en daar zelfs de kleurtoon van haar kleding op aangepast. Ze lag er mede dankzij het hemelbed prachtig bij. Dank daarvoor.
  Met vriendelijke groet,
  Pieter IJfs

  • Dag Pieter,
   Dank je wel voor je bericht. Allereerst wil ik je van harte condoleren met het verlies van Janneke. Het is fijn om te horen dat zij heel bewust voor haar uitvaart het Hemel-Bed gekozen heeft en er prachtig bij lag. Ik zal je dank ook overbrengen aan de mensen van de sociale werkvoorziening.
   Graag wens ik je (en jullie familie en vrienden) alle goeds toe en dank je wel dat je dit hebt willen delen.

 17. Onze broer en schoonbroer was geen gemakkelijke man om mee in contact te komen. Hij leed aan autisme en de laatste jaren van zijn leven aan dementie. Een kluizenaarstype.

  De laatste maanden van zijn dementie veranderde hij. Werd aanhankelijk en wilde graag vastgehouden worden en geknuffeld. Toen we hoorden dat hij nog een paar dagen te leven had hebben we meteen een Hemel-Bed besteld.
  We kenden het maar hadden het nooit in relatie gebracht met de broodnuchtere Thom. ‘Allemaal onzin’ zei hij bij alles. Maar nu, toen zijn einde naderbij kwam leek het zo logisch om hem een mooie, warme , troostrijke rustplaats te geven. Hij zocht nu immers ook zelf de warmte en het contact op. Het was zo mooi.
  Het Hemel-Bed fluweelzacht geschuurd. Zo aaibaar. Geen kist maar een met liefde en aandacht ontworpen bed dat door iedereen aangeraakt werd. Thom onder een mooi zacht wit dekbed.

  Via het Hemel- Bed ging het moeizaam verworven contact met Thom ook de laatste dagen nog door. Dat was voor ons zo waardevol. Madelon, dank je voor dit mooie ontwerp, de gedachte er achter en de wijze waarop het Hemel-Bed wordt gemaakt. We hebben Thom iets extra’s kunnen geven. Eindelijk.

  Ria en Maryanne

  • Dag Ria en Maryanne,

   Wat fijn dat jullie met Thom contact konden hebben in de laatste periode van zijn leven en daarna ook bij het opbaren. Ik vind het fijn om te horen dat het Hemel-Bed met zijn zachtheid en aaibaarheid jullie goed heeft gedaan.

   De mensen van de Sociale Werkvoorziening vinden het heel belangrijk om het
   Hemel-Bed erg netjes te maken en alle delen super glad te schuren.
   Ik vertel hen altijd de reacties die ik hoor. Het geeft hen (en mij) nog eens extra voldoening.
   Zij krijgen dan vaak een lach op hun gezicht van trots en zeggen iets in de trant van: ‘Daar doen we het voor. Het is het laatste dat je voor iemand kan doen. Dat moet natuurlijk ook heel mooi zijn.’

   Dank je wel dat jullie de moeite hebben genomen om jullie ervaring te delen. Graag wens ik jullie alle goeds toe, met mooie herinneringen aan Thom en aan de uitvaart.

  • Lieve Ria en Maryanne én Madelon,
   Mijn moeder, Trudy, was een medebewoner in Gouda.Toen zij 1 januari overleed,
   hebben wij ook voor het hemel-bed gekozen… Door jullie keuze voor het
   Hemel-bed voor Thom wisten wij van het bestaan.
   Prachtig… Ik had niets mooiers kunnen bedenken, zo zacht,
   natuurlijk en lieflijk! Dank je wel, Madelon

   • Dank je wel, Bonne, voor je lieve woorden van dank. Ik vind het heel fijn dat het Hemel-Bed heeft mogen bijdragen aan een mooie uitvaart voor je moeder. Van harte wens ik je alle goeds en sterkte toe met het verlies van je moeder.

 18. Vorig jaar heb ik iemand mogen uitvaren in het Hemel-Bed. De zachte vorm en kleur, met een grillig kleurrijk bloemstuk er op, stond als een baken van rust in het kleine kerkje.
  Madelon je hebt een bewonderenswaardige brug geslagen tussen respectvol omgaan met de overledenen, als ook met de medemens en natuur.
  Ron Bosman

 19. Het ontwerp en de uitvoering van hemel- bed vind ik te mooi om pas te gebruiken na overlijden.
  Waarom geen levens kast maken en het plek geven in huis ?
  Met een mooi ophangsysteem of ranke pootjes is het een prachtig meubelstuk.
  Bij leven kan ieder die je lief is iets toevoegen middels tekst, voorwerpen, tekeningen e.d. zodat hemel- bed een levend kunstwerk wordt.
  Tevens geeft het uitdrukking aan hoe degene die overlijdt geleefd heeft.

  • Goed idee, Carola, dankjewel. Ik ga erover nadenken hoe het Hemel-Bed een dressoir of hoge kast kan worden. Vanwege de functie als kast zijn er wel aanpassingen nodig aan het ontwerp, omdat de belasting (dat zijn de krachten die het product moet verdragen) heel anders wordt. Als uitvaartkist krijgt het Hemel-Bed de meeste belasting op de bodem. De test wijst uit dat 125 kilo met gemak gedragen wordt.
   Bij een kast komen de krachten op de zijwanden en de rondingen. Als ontwerper hou ik erg van nieuwe uitdagingen, dus ik ga mooie en sterke oplossingen vinden. Het is nu erg druk vanwege de crowdfunding, maar daarna ga ik ermee aan de slag. Nogmaals dank voor je waardevolle idee!

 20. Madelon, ik vind je hemelbed een prachtig idee dat ook nog eens bijzonder mooi en verantwoord is uitgevoerd. Ik wil te zijner tijd, nu nog even niet hoop ik, gecremeerd worden: ‘De aarde is voor de levenden’ is mijn motivatie daarvoor. Toch heb ik al een hemelbed bij je gereserveerd omdat ik het zo’n mooi ontwerp vind en om mijn nabestaanden alvast een beslissing uit handen te nemen. Ik hoop echt dat je onderneming een succes wordt. Je hebt een prachtig en vernieuwend product ontworpen.

  • Dankjewel, Marijke. En ook dankjewel voor je voorinvestering voor een Hemel-Bed. Door de aanschaf van het Certificaat (tevens bewijs van aankoop) geef je het bedrijf extra mogelijkheden om volgende stappen te zetten.

 21. Hallo Madelon!
  Ik ben zéér onder de indruk van je presentatie van je Hemel-Bed en Groene Grafmonumenten. Ik heb dan ook gelijk de video gedeeld op mijn facebook pagina. Geweldig.
  Zelf dacht ik erover om in een kartonnen ‘kist’ begraven te willen worden, maar na
  je presentatie, ook hoe je inhoudelijk over je visie sprak, heb je mij aan het denken gezet.
  Het ecologisch aspect was voor mij een van de redenen om voor karton te kiezen, ook om de vertering van mijn lichaam te versnellen. Maar de schoonheid is toch ook wezenlijk voor mij. Aan het element troost had ik nog niet gedacht. Ik merk dat het mij als voorbereiding op de dood, zelf ook troost zou geven te weten dat mijn lichaam in zo’n mooi Hemel-Bed zou komen te liggen, ook uit respect naar mijzelf.
  Het doel waar eventuele overvloed uit je onderneming naar toe zou gaan spreekt mij aan. Ik heb veel tederheid naar oude mensen die zorg nodig hebben.
  Dank je wel, Madelon voor jouw mooie geschenk aan ons!

  • Dankjewel, Alma, voor het delen van jouw beleving over het Hemel-Bed. Net als jij ervaar ik het Hemel-Bed als respect aan mensen (en ook aan mijzelf, t.z.t.). Overigens versnelt karton het verteringsproces niet, want dat proces gaat van binnenuit. Het lichaam regelt dat zelf. Eigenlijk ook weer heel knap van de natuur…

 22. De 1e stap naar een compleet groene uitvaart doordat het compleet afbreekbaar is. En helemaal super: het Hemel- Bed werkt volgens de All Benefit Circle (ABC). Zowel het werk als de winst wordt verdeeld!

  • Dankjewel, Rianne, voor je reactie. En inderdaad: de eerste stap naar een concreet groene uitvaart. Onze aardbol verdient het! Dat geldt ook voor All Benefit Circle: alle mensen verdienen een goed bestaan. Delen is dus logisch.

 23. Madelon handelt vanuit people, planet, profit; bij de productie, de grondstoffen die worden gebruikt, de manier hoe er met personeel wordt omgegaan, de behandeling van het materiaal, de stoffen die vrijkomen bij verbranding…overal heeft ze over nagedacht. Een prachtproduct dat met zijn schoonheid bijdraagt aan een waardig en bewust afscheid.

  • Dank je wel, Nicoline, voor je betrokken reactie. Ook dank voor je cursus en tips bij de eerste professionaliseringsactie van mijn social media, in Den Bosch. Nu de crowdfunding is gestart is dit extra belangrijk voor Hemel-Bed.

 24. Als kinderuitvaartondernemer werk ik graag samen met enthousiaste ondernemers. En daar ben jij er zeker een van Madelon. Jij maakt met warmte prachtige mandjes. Mandjes die ook voor ouders met een ‘wat kleinere portemonnee’ betaalbaar zijn.
  Met vriendelijke groet,
  Claudia Geenen
  Kleur Kinderuitvaart

  • Dank je wel, Claudia, voor je reactie op de Hemel-Bedjes voor kinderen. Het vilten bedje voor een prematuur kindje vind ik zelf ook zo mooi, warm en zacht. Ik vertrouw erop dat het ouders zal ondersteunen in het verwerken van hun verlies.

 25. Dag Madelon,
  Ik heb je site bekeken en ben onder de indruk van de warmte, rust en visie die je daarin uitstraalt.
  Ook kwamen de beelden van je werk bij mij binnen. Je geeft een heel eigen vorm aan de ‘de laatste rustplaats’.
  Eigentijds en duurzaam, maar er is ook plaats voor de emoties rondom rouw. Deze zijn doorvoeld en uitgewerkt in vormgeving.
  Dat vind ik prachtig om te zien en te voelen.
  Hartelijke groet
  Jantine Abbring

 26. Een bijzondere aanleiding heb je weten om te zetten naar een prachtig product in de breedste zin van het woord.
  Je zoektocht naar materialen met respect voor de natuur en inzet van mensen met een beperking is zeer geslaagd. En zo ook dat je de kwetsbare medemens laat delen in de ‘overwaarde’. Ik heb mogen meemaken hoe een Hemel-Bed troost geeft. En ik word elke keer weer stil van de schoonheid door de eenvoud van je producten.

 27. Wat een prachtig initiatief, Madelon!
  Het ontwerp van het Hemel-Bed spreekt me erg aan, ik kan me voorstellen dat het troostend werkt.
  Het idee om (over-)winst terug te laten vloeien naar mensen die het nodig hebben is ook mooi. Rijk willen worden moet niet de drijfveer zijn om in deze branche te werken, daarvoor is de materie te gevoelig en zijn de mensen waarmee je werkt vaak te kwetsbaar.
  Ik zal het Hemel-Bed ook laten zien aan mijn cliënten.
  Succes!

  • Fijn om dit van jou te horen, Hans. Jij weet uit (veel) ervaring hoe moeilijk een afscheid kan zijn voor mensen. Alles wat troost kan te geven, is belangrijk. Fijn dat je mensen laat kennismaken met het Hemel-Bed.

  • Dag Paula, dank je. Inderdaad, liefde voor alles wat leeft, maar eigenlijk ook voor alles wat (ogenschijnlijk?) niet meer leeft…
   Graag licht ik fairtrade nog even toe: de katoen die ik gebruik is fairtrade (fatsoenlijke werkomstandigheden en geen kinderarbeid) en biologisch, maar het hout is Europees (komt binnenkort van Staatsbosbeheer) en dan heet het niet fairtrade maar gewoon Hollands Hout.

 28. Lieve Madelon,
  Ik vind het heel bijzonder hoe je jouw maatschappelijke betrokkenheid, persoonlijke warmte en creatieve kwaliteiten weet in te zetten voor een prachtig product. Wat bijzonder ook dat je dit voor je moeder hebt kunnen, willen en mogen doen! Hoe verdrietig ook; het zullen herinneringen met een gouden randje zijn.
  Ik wens dat je deze herinneringen voor vele anderen ook mogelijk zal maken.
  Liefs, Milvia

  • Dag Milvia, Ja, voor mij voelt het ook bijzonder dat ik het Hemel-Bed voor mijn moeder heb mogen ontwerpen. Wat ik jarenlang had uitgesteld werd iets heel moois toen de nood aan de man was. Gelukkig kregen we na haar ziekenhuisopname nog een jaar samen. Ik heb het ervaren als een grote verrijking, het hele proces van afscheidnemen, terwijl ik er daarvoor zo tegenop zag…
   Ik kijk erop terug met veel goede herinneringen. Dank je wel voor je meevoelende woorden.

 29. Beste Madelon,
  Binnen het traditionele aanbod aan kisten maar ook in de meer ’trendy’ varianten als lakens of doeken spreekt mij het Hemel-Bed het meest aan. Belangrijk bijkomend aspect is dat het volledig ecologisch is. Het wordt tijd dat we breken met de deprimerende ‘kisten’. Het Hemel-Bed is in mijn ogen een fantastisch alternatief.

 30. HEMEL-BED, Schoonheid, Troost
  In mijn werk als uitvaartverzorger merk ik wat een troostrijke kracht uitgaat van het Hemel-Bed. De ronde vormen van het Hemel-Bed zorgen voor een omhulling die helemaal hoort bij een liefdevol afscheid. Het Hemel-Bed is met veel inlevingsvermogen en inspiratie gemaakt, Madelon.

  Groet van Moniek van Mens
  Alfine Uitvaarten

  • Dank je wel, Moniek. Misschien gaan andere mensen ook een Hemel-Bed aan jou vragen als je hen helpt bij de uitvaart. Dat verspreidt de schoonheid en troost weer verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.