Materialen

Test
Hemel-Bed is uitvoerig getest en kan een gewicht van 125 kilo dragen.

Alle materialen zijn ecologisch verantwoord

Een Hemel-Bed is gemaakt van snelgroeiend populierenhout (FSC-keurmerk) in A-kwaliteit. Er zitten dan zo min mogelijk noesten in, waardoor de vorm goed tot zijn recht komt. Het is een natuurproduct, dus elke plank is weer anders.

hemel-bed-uitvaartkisten-populieren-bomen

Populierenboom

Het hout is vaak licht van kleur en kent vele nuances; elke boom heeft immers andere groeiomstandigheden. De kleuren variëren van bijna wit, lichtgeel, licht- tot middenbruin en lichtgrijs. De houtnerf is soms nauwelijks en soms nadrukkelijk zichtbaar. Om een goed beeld te krijgen van de variaties zijn hieronder foto’s te zien:


houtstructuur 2

 

houtstructuur 6

 

houtstructuur 5

 

houtstructuur 6

 

houtstructuur 4

houtstructuur 6

houtstructuur 6

houtstructuur 5

De 27 delen van het Hemel-Bed worden tot een sterke constructie gelijmd met watergedragen houtlijm. Geen metalen schroeven of nieten, zodat het Hemel-Bed volledig biologische afbreekbaar is. Hemel-Bed is daardoor overal toegestaan; bij de natuurbegraafplaats, een ‘gewone’ begraafplaats en bij een crematorium.

Het 28ste deel, het deksel, heeft aan de binnenkant zes houten nokjes en een uitgefreesde rand, zodat hij altijd goed afsluit.

Een Hemel-Bedje van de kleinste maat is er in massief populierenhout, massief vurenhout of in gelaagd populierenhout. Het hout is zeer geschikt om te beschilderen met watergedragen verf.

De handgrepen zijn gemaakt van naturel tuigleer dat plantaardig is gelooid. Zij zijn ergonomisch gevormd, liggen dus prettig in de hand en zijn bijzonder sterk. Dit leer is schoon voor de aarde, want voor het conserveren is geen chroom gebruikt.

 

Een schone leren handgreep, want plantaardig gelooid

Ecologisch verantwoorde leren handgreep; plantaardig gelooid

handgreep van plantaardig gelooid leer

Bevestiging van de handgreep van plantaardig gelooid leer

Een stevige 6-laagse katoenen handgreep is ontworpen op verzoek van een natuurbegraafplaats. Katoen verteert namelijk  sneller dan leer en dat komt de natuurlijke samenstelling van de grond ten goede. 

Een klein Hemel-Bedje met 100% katoenen hangreep

Een klein Hemel-Bedje met 100% katoenen hangreep

De naturel bekleding binnenin bestaat uit een zacht matras, een kussen en een dekbed, van biologische fair-trade katoen (GOTS gecertificeerd), gevuld met milieuvriendelijke kapok. Het stiksel is gemaakt met een overlocksteek of een rechte steek. Natuurlijk is alles gestikt met biologische, katoenen garens.

Biologische fairtrade binnenbekleding

Biologische fairtrade binnenbekleding

 

Wel of geen lint?

Als u het mooi vindt kunt u het Hemel-Bed sluiten met een zacht katoenen lint; de uiteinden gaan vanaf de onderkant van het Hemel-Bed aan weerszijden onder de handgreep door naar het deksel en wordt bovenop verbonden tot een strik of een knoop. Dit is geen noodzaak; het deksel blijft ook zonder lint goed op zijn plaats. 

Sluiting van het Hemel-Bed met het katoenen lint

Sluiting van het Hemel-Bed met een katoenen lint

 

Hemel-Bed is gesloten met sportieve keperband, in de vorm van een stropdas

Hemel-Bed is gesloten met sportieve keperband, in de vorm van een stropdas

 

Een dikke molton hoes biedt bescherming tijdens het transport en ziet er mooi verzorgd uit. Door geen plastic te gebruiken voor de bescherming houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.