Informatie voor particulieren

Eerbetoon

Het Hemel-Bed is een ecologisch en fairtrade eerbetoon, met een zachte, toegankelijke vorm, bedoeld voor schoonheid en troost bij de grote gebeurtenis van een overlijden.

Collectie van 6 maten

Wij vinden het belangrijk dat het Het Hemel-Bed is afgestemd op de maat van het lichaam; daarom bestaat de collectie van populierenhout uit 6 verschillende maten, dan weet u zeker dat het Hemel-Bed goed past. 
Twijfelt u over de geschikte maat? Overleg dan even met ons of met een uitvaartbegeleider.

Test van Hemel-Bed en Hemel-Baar

Het Hemel-Bed en de Hemel-Baar kunnen een gewicht dragen van 125 kilo.

Hemel-Baar

Hemel-Baar van populierenhout

Hemel-Baar van massief populierenhout

Zoveel mensen, zoveel wensen…
Het komt meer en meer voor dat mensen de voorkeur geven aan begraven of cremeren in een wade, liggend op een baar.
De opstaande rand is niet alleen handig voor de bevestiging van de handgrepen, maar geeft ook een beschermend gevoel.

Sommige natuurbegraafplaatsen geven de voorkeur aan stoffen in plaats van leren handgrepen, omdat stof eerder vergaat dan leer. Daarom bieden wij leren en stoffen handgrepen aan. Allebei zijn zij bijzonder sterk. (De stoffen handgrepen bestaan uit 6 lagen stevige katoen.)

Wat mag wel en wat mag niet?

Een wade ziet er vaak stijlvol en mooi uit, maar u kunt ook in afbreekbare kleding (katoen, linnen, hennep) worden begraven of gecremeerd. Wel moet het lichaam van boven tot onder volledig bedekt zijn, dus ook het hoofd.

Bij cremeren is er altijd een baar of plank nodig om het lichaam op een verantwoorde manier te cremeren.

Bij het begraven is een baar of plank niet wettelijk verplicht, desondanks kan het voorkomen dat de begraafplaats een kist, baar of plank als eis hanteert.
Vraagt u er daarom tijdig naar.

Schone voetafdruk

eco

Hemel-Bed is natuurlijk ook schoon voor de aarde; het gelaagde FSC populierenhout is van A-kwaliteit (snelgroeiend hout), de bekleding bestaat uit een matrasje, kussen en dekbed van biologische fairtrade katoen (naturel), gevuld met zachte kapok en de handgrepen zijn van plantaardig gelooid tuigleer of van stevige katoen.

ECO-omdenken

Het Hemel-Bed wordt mooi en passend bij u afgeleverd. Desondanks kan het gebeuren dat het deksel ietsje krimpt, uitzet of een beetje vervormt onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid. 

Als u een ecoproduct zoals het Hemel-Bed wilt vraagt dat een beetje ‘omdenken’ ; het onbehandelde hout kan enigszins ‘werken’ onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid. Het zijn factoren van buitenaf die je niet 100% in de hand hebt. 

keep-calm-and-be-eco-friendly-4

Soms kan dat storend zijn, bijvoorbeeld omdat er plaatselijk een spleetje ontstaat tussen kist en deksel.
Dan kunt u – waar nodig – om de 5 cm een druppel watergedragen houtlijm op de rand van de kist aanbrengen en dan het deksel plaatsen. Gedurende 1,5 uur legt u iets zwaars op de rand van het deksel (stapeltje boeken o.i.d.), totdat de lijm gedroogd is. 

Kernwaarden

Zoals u bij de kernwaarden van deze sociale onderneming kunt lezen, beschouwen wij het Hemel-Bed als een dienstverlenend product voor schoonheid en troost bij de uitvaart.

Lichtpuntjes

Cocon; een zacht lichtpuntje voor troost

Cocon; een zacht lichtpuntje voor troost

Het is altijd fijn om je te omringen met licht, zeker in moeilijke of verdrietige tijden. Licht brengt verlichting; net als warmte en liefde geeft licht een gevoel van verbondenheid.

De ontwerpen Cocon, Chrysalis en Bonbon zijn geselecteerde designlampen die wij in de collectie van Hemel-Bed hebben opgenomen. Daarvan hebben de eerste twee designprijzen ontvangen. 
Licht troost, net als liefde, warmte en schoonheid. 

Prijzen

Wij bieden onze producten rechtstreeks aan u of aan uw uitvaartbegeleider aan en berekenen voor iedereen dezelfde prijs.

Levertijden 

Hemel-bed
Alle 6 maten van de basiscollectie van het Hemel-Bed zijn op voorraad en daardoor meteen leverbaar, ook in het weekend.

Hemel-Baar
Een Hemel-Baar heeft een levertijd van 2-3 werkdagen, want die wordt op bestelling gemaakt.

Lichtpuntjes 
De lichtpuntjes zijn direct leverbaar. U kunt ze hier bestellen.

Verzekeringen, Natura-polis of zelf sparen

Er zijn twee vormen van verzekeringen; uw verzekering keert een bedrag uit dat u naar eigen goeddunken kunt besteden, of de verzekering levert diensten en producten voor de uitvaart via een zogenaamde natura-polis.

Bent u verzekerd via een natura-polis, neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij om informatie te krijgen over het bedrag dat zij uitkeren als u een uitvaartkist kiest die niet in hun collectie zit.

Overigens is een bedrag opzij zetten – dus zelf sparen – financieel veel gunstiger en je houdt alle vrijheid over hoe het geld te besteden.