Praktische uitvaartcursus

Uitvaartcursus

‘Praktische voorbereiding op de toekomstige uitvaart van een naaste of jezelf’:
Een unieke tweedaagse uitvaartcursus voor max. 8 personen waarin je leert hoe je de uitvaart van een naaste kunt regelen en hoe je je eigen uitvaart voorbereidt. &nbsp
 

Een overlijden is een heel indrukwekkende en  intieme gebeurtenis. Met familie en vrienden maak je samen een mooie, persoonlijke uitvaart, als eerbetoon aan je dierbare naaste en als troost aan jezelf.

 

Lelieblad met een hart van water

Lelieblad met een hart van water

Het thema van de dood

Aan het begin van de uitvaartcursus verkennen we met elkaar het thema van de dood. Wat denk je; blijft de ziel bestaan of is tegelijk met het lichaam ook onze ziel dood? Er zijn veel interessante ervaringen van mensen die even om het hoekje konden kijken; die zelf een bijna-dood-ervaring hebben meegemaakt of korte tijd boven hun lichaam verbleven voordat hun ziel terug ging in hun lichaam.

Je ‘bezighouden’ met de dood is een beproefde manier om je ertoe te verhouden en er niet (meer) voor weg te lopen. Erover praten, lezen, openstaan voor gedachten van anderen, voor bijna-dood-ervaringen, de weg van de ziel … Door vertrouwd te raken met de dood, merk je dat het onderwerp gewoner wordt, dat je er vertrouwder mee wordt en niet meer bang bent. Sterven is daadwerkelijk iets heel natuurlijks. Dat ervaar je als je het sterven meemaakt van een naaste. Dat wil zeggen: als je het aangaat en er niet voor wegloopt.
Natuurlijk zal je verdriet hebben en er komen vast ook golven van heel veel verdriet, maar dat is iets heel anders dan angst of afkeer voelen en helemaal radeloos en ontredderd zijn alsof alles in elkaar stort. Door eraan te wennen, bereid je jezelf psychisch voor. Het overlijden is veel minder vreemd dan je zou denken, ook bij de eerste keer dat je nauw betrokken bent bij het sterven.

De cursus is bedoeld voor familie en vrienden die hun geliefde naaste in de toekomst zelf zouden willen ‘uitvaren’. Wil je met anderen de uitvaart uitvoeren, kom dan bij voorkeur samen naar de cursus.

Wat is het resultaat?

– De dood is een vertrouwd deel van het leven (geworden)
– Je weet precies wat er op elk moment nodig is om te doen
– Je hebt een helder beeld over de uitgaven en besparingen
– Je hebt een stap-voor-stap draaiboek klaarliggen
– Je beschikt over kennis en zelfvertrouwen om de regie te nemen

Aan de hand van lesmateriaal en voorbeelden gaan we het onderwerp ‘Uitvaart’ uitdiepen.
Je leert wat je nodig hebt om een mooie, betekenisvolle uitvaart uit te voeren. We wisselen uit hoe je de wensen van de naaste realiseert. Je besluiten leg je vast in een persoonlijk draaiboek, waar je direct over beschikt als je de informatie in de toekomst nodig hebt.

Natuurlijk kun je altijd hulp van een uitvaartbegeleider vragen als je dat wilt, maar dan doe je het voor je gemak en niet meer omdat je bang bent voor de dood, of niet weet wat je moet doen, of omdat je onzeker bent over het nemen van de regie. Dat is verleden tijd!

Wanneer?

Elke maand starten er twee cursussen van twee dagen:
1. De tweede en vierde dinsdag van de maand
2. De tweede en vierde vrijdag van de maand
Tijden: (9.30 inloop) van 10.00 – 16.30 uur.
Groepsgrootte: maximaal 6 personen.

Docent: Madelon Revermann*
Locatie: Platboslaan 18, 4328 EA Burgh-Haamstede

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse cursus zijn:
€ 235,95 inclusief btw (€ 195 exclusief 21% btw)
Inbegrepen zijn koffie, thee en een heerlijke, gezonde lunch.

Informatie: 033-4720355 of 06-26546709

Aanmelden via contact@hemel-bed.nl
Meld bij je inschrijving je naam, adres, telefoonnummer en emailadres en geef aan welke cursusdagen je voorkeur heeft. Daarna ontvang je bericht of er plaats is. Na ontvangst van de betaling is de inschrijving definitief.

* Madelon is  NLP-Master, verlies- en rouwbegeleider en was mantelzorger voor haar moeder (daarover schrijft zij een boek)

Vraag

Wil je dit bericht misschien ook delen?