Hemel-Bed in Maarssen

Hemel-Bed komt tijdens de Open Monumentendag op 14 september naar Maarssen.
Het voormalige kerkje aan de Kerkweg 14 is namelijk een Rijksmonument. De familie Snijders heeft van dit intieme gebouwtje een kleinschalig uitvaartcentrum gemaakt. Zij organiseren soms ook informatiebijeenkomsten samen met een notaris uit de buurt die alles kan vertellen over erfrecht en zo. Vandaag ben ik gaan kennismaken.

Nu ik het gebouw ken, weet ik ook hoe ik zaterdag de presentatie ga inrichten. Behalve het Hemel-Bed neem ik ook schaalmodellen van metalen gedenkmonumenten mee.
Groene Grafmonumenten is de naam van de collectie.

Eén ervan heet ‘Verbinding’; uit een plaat metaal is een voorstelling gesneden, bijvoorbeeld een vogeltje, een vlinder, een kruis of engeltje en die vorm gaat mee naar huis. Hij verbindt de plek waar de ander begraven ligt met jouw thuis. De vorm kan je thuis als kunstobject
neerleggen of ophangen, maar je kan er ook bijvoorbeeld een windwijzer van maken.
Het metaal kan ertegen om buiten te zijn.
Ik ben altijd benieuwd naar reacties. Kom kijken. Graag hoor ik wat je ervan vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.