Informatie voor zorgverleners

Als palliatief zorgverlener biedt u begeleiding bij het afronden van het leven. Levensvragen, zingeving, spiritualiteit, het verzachten van de angst voor de dood en het bieden van troost spelen hierin een rol.
Wij wensen u de moed toe om het onderwerp doodgaan bespreekbaar te maken met de mensen waar u voor zorgt en met hun naasten. U heeft een heel belangrijke functie in deze; mensen helpen met hun vragen en angsten over de dood. Uw liefdevolle bijdrage is in onze cultuur extra noodzakelijk, omdat wij het onderwerp dood zo vaak voor ons uitschuiven en wij ons daardoor niet oefenen in het aanvaarden van de vergankelijkheid.

Schoonheid Troost

Hemel-Bed heeft uitvaartkisten ontwikkeld vanuit de beleving ‘zachtheid voor de dode is ook zachtheid voor de levenden’. Alle uitvaartkisten zijn Fairtrade, ecologisch en met respect voor mens en natuur. Een Hemel-Bed is een liefdevolle omhulling voor de overledene, gemaakt van natuurlijke materialen in de beste kwaliteit. Schoonheid troost.

Omgaan met verlies

Bij het voorbereiden op de laatste levensfase hoort ook het omgaan met verlies. Hemel-Bed werkt samen met verschillende specialisten op het gebied van verlies- en rouwverwerking.

Voor vragen over Hemel-Bed of voor het bekijken van een Hemel-Bed kunt u gerust contact opnemen.