Over Hemel-Bed

Ontwerper: Madelon Revermann

Madelon Revermann

Madelon Revermann | foto Han Ernest

Toen mijn moeder mij in 1995 vroeg haar uitvaartkist te ontwerpen, heb ik het eerst lang uitgesteld omdat het onderwerp nog te moeilijk voor mij was. Plotseling werd zij in 2012 ’s nachts met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij had mij jaren daarvoor al gevraagd of ik haar uitvaartkist wilde ontwerpen en ik had niks…

Het wonder waar ik op hoopte, gebeurde. Ik ben heel dankbaar dat mijn moeder herstelde. Wij konden praten over de tekeningen. Zij vond het concept heel mooi.
Daarna heb ik hout gekocht en haar Hemel-Bed in mijn atelier gemaakt. 
Het ontroerde mij, de schoonheid ervan. 
Een jaar later is mijn moeder begraven in haar Hemel-Bed. Schoonheid troost. 
Ik wist: ‚Dìt wil ik doen, ik wil mensen schoonheid en troost geven…’

Hemel-Bed kreeg daarna een logisch gevolg; ik ging verder met het ontwerpen van gedenkmonumenten. 
Het ‘zusterbedrijf’ heet Groene Grafmonumenten.
Ook hier is de missie een All Benefit Circle.

Designprijzen en -nominaties

Voor ik met Hemel-Bed  en Groene-Grafmonumenten begon heb ik andere ontwerpen gemaakt, waarvoor ik 10 (inter-)nationale designprijzen en -nominaties mocht ontvangen. Alle ontwerpen hebben gemeenschappelijk dat schoonheid, gebruiksgemak en ecologie hand in hand gaan.
Voordat ik mijn ontwerpbureau begon was ik docent ontwerpen en vormleer op een HBO-opleiding.

Ik onderneem vanuit twee professionele vakgebieden; ontwerpen en NLP-coaching/therapie en verlies- en rouwbegeleiding.

Missie

Ik vind het fijn om iets voor mensen te doen; dat geldt voor mensen in mijn directe nabijheid en voor mensen elders die hulp nodig hebben. Mijn missie noem ik een All Benefit Circle; dat betekent werk en toekomstige winst delen. In Nederland maar ook elders hebben kwetsbare oude mensen hulp nodig.

De woorden van Mahatma Gandhi zijn heel toepasselijk:

Mahatma Gandhi

Productie

Het populierenhout komt uit Slowakije, want voor Hemel-Bed gebruiken wij uitsluitend A-kwaliteit, zonder noesten.

Hemel-Bed bestaat uit 28 houten onderdelen, 6 stukken rondhout en 72 deuvels. In combinatie met watergedragen houtlijm ontstaat een sterke constructie. Het maken gebeurt in een Nederlands productiebedrijf. Wij blijven uitkijken naar een samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want wij vinden dat iedereen werk verdient. 

Er zijn altijd voldoende Hemel-Bedden van elke maat op voorraad, zodat u binnen enkele uren uw bestelling kunt ontvangen.

Communicatie

Voor de websites van Hemel-Bed en Groene Grafmonumenten is er professionele
ondersteuning van Mels Niessen en webbouwer Feike Brouwer van Future Of Fame in Amersfoort.

Willemijn Wüthrich is de expert op het gebied van InDesign.

Willemijn Wüthrich

Willemijn Wüthrich

Feike Brouwer

Feike Brouwer

 

 

 

 

 

Hemel-Bed ontvangt professionele ondersteuning en advies van social-media-expert Paula de Boer.

Paula de Boer

Paula de Boer

Pride&Proud • PR en Communicatie

Pride & Proud • PR en Communicatie