Hemel-Baar | opbaarplank

Hemel-Baar als alternatief voor een Hemel-Bed

Niet iedereen is gecharmeerd van het idee dat er een deksel op het lichaam komt. Het alternatief is een opbaarplank; de Hemel-Baar.

Een Hemel-Baar wordt vaak gebruikt in combinatie met een natuurlijke wade. 
U kunt er ook voor kiezen om het lichaam te kleden met biologisch afbreekbare kleding. Bij de begrafenis of crematie dient het lichaam volledig bedekt te zijn.

De baar is gemaakt van dezelfde A-kwaliteit populierenhout als het Hemel-Bed en heeft dezelfde zachte sfeer. De opstaande rand geeft een beschermend gevoel.

Hemel-Baar van populierenhout

Biologische materialen

Alle materialen zijn volledig biologisch afbreekbaar; het populierenhout, de houtverbindingen en de plantaardig gelooide leren handgrepen. Alle onderdelen zijn met houtverbindingen bevestigd, dus nergens metalen schroeven of nieten.

De Hemel-Baar is altijd toegestaan op een begraafplaats, een natuurbegraafplaats of bij cremeren. De handgrepen zijn van plantaardig gelooid tuigleer. De ergonomische vorm zorgt ervoor dat de handgreep zacht aanvoelt.

Leer, wol of stof?

Het duurt lang voordat leer of wol verteert in de grond. Sommige natuurbegraafplaatsen kiezen ervoor om geen leer of wol toe te staan. In dat geval krijgt een Hemel-Bed of een Hemel-Baar stoffen handgrepen. Ook mooi, maar anders.

Het materiaal is ook van belang bij de keuze van een wade. Vraag vooraf welke materialen zijn toegestaan bij de natuurbegraafplaats van uw keuze. 

Maten

De Hemel-Baar is verkrijgbaar in zes maten:
de binnenmaten zijn 60, 80, 120, 160, 190 en 210 cm.

Levertijden

De baar van 190 cm is altijd voorradig en dus meteen leverbaar. De andere maten voor een baar worden gemaakt op bestelling en dat duurt 2 dagen.

Prijzen, bestellen & levertijd